Island – Bosna i Hercegovina tipovi, kvote i prognoza

Takmičenje u izuzetno zanimljivoj grupi J u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nastavlja se na krajnjem severu Evrope. Pogledajte vodič za meč Island – Bosna i Hercegovina: tipovi, očekivanja i predlozi za kladioničare.

Island Bosna i Hercegovina tipovi i kvote

Najbolje domaće kladionice objavile su koeficijente za ovaj meč. Evo najvećih.

Island Bosna i Hercegovina prognoza i forma

Moglo bi se reći da su i Island i Bosna među najvećim razočaranjima ovih kvalifikacija. Od Islanđana se očekivalo da se bolje pokažu, jer je ipak reč o selekciji koja je učestvovala na velikim takmičenjima, dok su Bosanci smatrali da imaju generaciju kadru plasmana na EURO 2024. u Nemačkoj.

Ipak, trenutno je Bosna 4. a Island 5. na tabeli grupe J. Islanđani imaju svega 3 boda nakon 5 kola, a Bosna i Hercegovina – 6.

U četvrtak uveče, Island je glatko poražen od Luksemburga na gostovanju – 1:3. Bosna jeste upisala pobedu, ali ni igra ni rezultat protiv Lihtenštajna (2:1) ne mogu da zadovolje javnost u Sarajevu i drugim gradovima.

Island Bosna i Hercegovina rezultat i tradicija

Duel na samom početku ovih kvalifikacija, odigran na stadionu Bilino polje u Zenici, bio je prvi i zasad jedini međusobni susret ove dve selekcije. Bosna je tada slavila ubedljivo, s 3:0, uz dva pogotka Radeta Krunića i jedan Dedića.

Ipak, od tada je smenjen Faruk Hadžibegić, a na njegovo mesto došao je Meho Kodro. Ni to nije uspelo da razdrma Bosance, a da li će uspeti pobeda u Rejkjaviku pokazaće naši Island – Bosna i Hercegovina tipovi.

Island Bosna i Hercegovina predviđanja i tipovanja

Islanđani su u totalnom “autu”, ni traga od one reprezentacije koja je bila evropski hit. Bosna ima više kvaliteta i više raspoloženih igrača. Naši eksperti smatraju da će se BiH ipak uzdići i da će održati kakvu-takvu nadu za plasman na EURO.

U svakom slučaju ne treba očekivati veliki broj pogodaka.

Island Bosna i Hercegovina tipovi i sastavi

Zbog crvenog kartona dobijenog protiv Luksemburga, Hordur Magnuson neće imati pravio nastupa. U napadu su Finbogason i Hakon Haraldson, na golu Runarson.

Najbolji u timu BiH protiv Lihtenštajna po običaju je bio Edin Džeko. Pomagaće mu na islandu Nemanja Bilbija, Rade Krunić i iskusni Miralem Pjanić.

Island BiH TV prijenos

Meč sa severa Evrope biće na programu TV Arena Sport u Srbiji.

Island Bosna pitanja i odgovori

  • Kada se igra utakmica Island – BiH?

Meč na Laugardalsvoleru počinje u ponedeljak, 11. septembra, tačno u 20:45.

  • Koliko učešća na Mundijalima imaju Island i Bosna?

Island je jedini put nastupao 2018. godine, a BiH četiri godine ranije u Brazilu.

  • Kakve su Island Bosna i Hercegovina kvote?

Dobri Island Bosna i Hercegovina tipovi u ponudi su srpskih kladionica Mozzart, MaxBet i Suprabets.


Marko P. je veliki ljubitelj fudbala, sportskog klađenja i navijač fudbalskog kluba Arsenal. Već godinama piše o sportu.