Gokadvertenties aanwezig. Opt-out voor deze site als je deze niet wilt zien: klik hier

Saudi-Arabië wil eigen competitie naar hoger niveau brengen

Het land heeft heel veel plannen om voetbal op de kaart te zetten. Saudi-Arabië staat niet bekend om het produceren van topvoetballers of het hebben van een goede competitie. Het aantrekken van Cristiano Ronaldo heeft het een en ander in werking gezet. De Saudi’s willen andere grote voetbalsterren aantrekken. Lionel Messi is helaas niet gelukt, maar N’golo Kanté en Karim Benzema zijn wel binnen. Dit is het laatste voetbalnieuws.

Cristiano Ronaldo roept sterspelers op

De Portugese voetballer is als een van de eerste sterren naar het land vertrokken. Ronaldo speelt bij Al Nassr en verdient er honderden miljoenen. Nu roept hij andere spelers op om ook te komen. Karim Benzema heeft recent zijn overstap naar Al Ittihad bekend gemaakt en N’golo Kanté lijkt ook helemaal rond.

“Laat alle sterren naar Saudi-Arabië komen”, aldus Ronaldo. Hij heeft het over voetballers zoals Sergio Busquets en Riyad Mahrez. “Ik wist dat ik deuren zou openen. Karim is ook gekomen, maar er zullen er nog meer volgen. Over twee of drie jaar zal Saudi-Arabië een van de belangrijkste competities ter wereld hebben”, sluit de voetballer af.

Aantrekkingskracht van de competitie

Adam Maher, speler van Damas FC, vertelt meer over de competitie en waarom spelers er graag naartoe komen. “Verrast… Ik weet dat hij een hele goede keuze heeft gemaakt voor hemzelf. Maar het was zeker een boost voor het voetbal hier, toen we hoorden dat hij kwam”, vertelt hij. “Het leefde daarvoor al, maar sinds Cristiano Ronaldo er is en er weer een paar spelers gaan komen…”

Het nieuws over het aantrekken van andere voetballers vindt Maher positief. “Je merkt dat het niveau enorm omhoog gaat en dat de aandacht voor de competitie toeneemt. Dat is mooi om te zien. En het is voor mij ook prachtig, omdat ik nooit tegen hen gespeeld heb. “Ik zou Busquets graag zien komen. Omdat ik altijd naar hem heb gekeken. Hij is ook een nummer zes. Eigenlijk hoopte ik ook op Messi, maar die heeft een andere keuze gemaakt. Ik hoor dat Kanté ook komt, heel mooi”, sluit de voetballer af.

N’Golo Kanté tekent contract

Hij lijkt de derde voetballer te zijn die de overstap gaat maken naar Saudi-Arabië. De officiële bevestiging laat nog op zich wachten, maar een aantal transferjournalisten weet het zeker. De Franse voetballer heeft mogelijk een aanbod gehad van bijna 100 miljoen per jaar van dezelfde club als Karim Benzema. Di Marzio denkt zeker te weten dat Kanté de 100 miljoen over twee seizoenen krijgt. Benzema krijgt 200 miljoen per seizoen.

Waarom Benzema naar Al-Ittihad overstapt?

De Franse spits heeft de geruchten voor lange tijd ontkend. Hij zei zelfs dat het internet niet altijd de waarheid spreekt, terwijl de media precies wisten wat er gaande was. Benzema zou overstappen naar Saudi-Arabië en hier heeft hij iedereen mee verrast. Waarom hij dat heeft gedaan? Dat legt hij zelf uit.

“Het is anders dan Europa, maar ik ben al in Saudi-Arabië geweest en ik voel me er goed. Het is vooral een prachtig moslimland en daar wilde ik altijd zijn. Het is belangrijk om in een moslimland te wonen waar ik al voel dat mensen van me houden. Dat zal me een nieuw leven geven. Ik wil vloeiend Arabisch spreken, dat is belangrijk voor me. Er zijn nog veel meer dingen. Ik heb het geluk dat ik in Saudi-Arabië ben, Mekka is dichtbij. Ik ben gelovig, dus dat is belangrijk voor me. Daar hoor ik thuis, daar voel ik me het best. Toen ik met mijn familie sprak, waren ze allemaal heel blij, ze gaan allemaal komen. Ik weet dat we in Saudi-Arabië thuishoren”, vertelt Benzema.

De Franse voetballer kijkt uit naar het weerzien met Cristiano Ronaldo. “Ronaldo is een vriend, het is goed om hem er terug bij te hebben. Het laat ook zien dat Saudi-Arabië steeds belangrijker wordt op het wereldtoneel. Ik ben hier om het land op te bouwen en grootse dingen te doen.”