Ron Jans stopt bij FC Twente

De Tukkers moeten vanaf 1 juli op zoek naar een nieuwe trainer. Dit is in goed overleg gegaan en FC Twente heeft al een aantal opvolgers op het oog. Jans stapt liever uit de club op een positieve noot en denkt dat het tijd is voor een afscheid. Dit is het laatste nieuws van FC Twente.

Trainer en technisch directeur stappen op

FC Twente is de laatste 2/3 seizoenen enorm gegroeid onder Ron Jans en Jan Streuer. De twee hebben besloten aan het einde van dit seizoen te stoppen. De club had verwacht dat Streuer tot 2023/2024 zou blijven. De technisch directeur heeft wel aangeboden om zijn opvolger te ondersteunen.

“Toch denk ik dat het goed is voor de toekomst van de club om nu met een nieuwe technisch verantwoordelijke in zee te gaan. Ik ben graag bereid hem te ondersteunen”, reageert Streuer. Ook trainer Ron Jans vertelt over de beslissing om te stoppen. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij FC Twente. Na ruim 2,5 jaar zijn we sportief verder dan ik bij mijn aanstelling had durven dromen. De directe plaatsing voor Europees voetbal, vorig seizoen, was misschien wel een klein wonder. Toch zegt mijn gevoel dat het straks na drie seizoenen goed is geweest.”

“Uiteraard zal ik mij de komende maanden met alle ziel en zaligheid blijven inzetten voor FC Twente. Ik ben ervan overtuigd dat we met staf en spelers het seizoen goed zullen vervolgen. Er is nog veel te winnen, daar gaan we voor”, sluit de trainer af.

FC Twente reageert via de clubkanalen op het nieuws: “We danken Jan en Ron alvast voor hun geweldige rol die zij hebben gehad bij het terugbrengen van de club waar ze zich nu bevindt. We betreuren het besluit dat ze nu hebben genomen, maar dat dienen we te respecteren. Uiteraard gaan we op een later moment op gepaste wijze afscheid van hen nemen.”

Opvolger van Streuer

De Tukkers zijn volop aan het zoeken naar een nieuwe technisch directeur. Het lijkt erop dat Arnold Bruggink in beeld is. De club zou al anderhalf jaar in gesprek zijn met de voormalig speler. “De gesprekken lopen al heel lang. Maar het is niet gezegd dat ik het zomaar ga doen. Ik vind het heel belangrijk wat Jan gaat doen”, onthult Bruggink bij ESPN.

“Het zou een van mijn belangrijke punten zijn, dat hij aanblijft. Dit speelt al anderhalf jaar. Ik loop ook al een tijd mee binnen de club. Het gaat erom dat je een beeld krijgt. De RvC heeft gevraagd of ik kon aangeven wat ik wil. Ik heb het ideale plaatje geschetst, maar ik weet ook: die bestaat niet”, gaat hij verder.

Ik heb echt niet de wijsheid in pacht om zomaar te denken dat ik td kan spelen. Verre van dat”, zegt hij. “Ik geloof erin dat je een team van mensen moet hebben waarmee je dat kan aanvliegen”, besluit Bruggink bij Dit was het Weekend.

Jan Streuer vindt Arnold Bruggink een hele geschikte opvolger. “Hij komt hier uit de regio, heeft hier gevoetbald en ik denk dat hij een prima vervanger kan zijn. De eerste maanden kunnen we het samen doen. Misschien help ik in de eerste transferperiode nog.”