Gokadvertenties aanwezig. Opt-out voor deze site als je deze niet wilt zien: klik hier

Eerste reacties van Oranje-spelers

Het duel met Qatar is gewonnen en dat betekent een eerste plek in de groep. De volgende tegenstander is bekend: de Verenigde Staten. Wat vinden de voetballers zelf van de wedstrijd? Je leest het laatste Oranje nieuws hier.

Gakpo scoort derde WK doelpunt

De PSV’er had van tevoren niet kunnen dromen dat het WK zo goed zou gaan voor hem. Hij heeft elke wedstrijd gescoord. Met zijn linkerbeen, een kopbal en tegen Qatar met rechts. “We doen het als team. Iedereen helpt elkaar en nu ben ik een paar keer het eindstation geweest, maar uiteindelijk doen we het met z'n allen”, zegt de topscorer van Oranje op het WK 2022. “Dit geeft een fijn gevoel, maar wat ik zeg: het gaat om het team en we gaan door. Dit moeten we doortrekken.”

Het spel van Oranje was wederom niet geweldig, maar Gakpo ziet het positief in.  “Vandaag waren we vaster aan de bal dan de afgelopen wedstrijden. We winnen en daar gaat het om. Zij zakken natuurlijk in, dan weet je dat je geduldig moet zijn. We hebben twee keer gescoord, daar gaat het om”, sluit Gakpo af.

Depay klaar met vragen over fitheid

Sinds september ligt hij al uit de roulatie. Het duel met Polen in de Nations League heeft hem een flinke blessure gegeven. De voetballer voelt zich goed en wil het er niet meer over hebben. Qua fitheid voel ik me wel goed, moet ik zeggen. Ik kon veel loopacties in de diepte maken en in mijn benen voelde ik me sterk. Qua ademhaling ook, dus qua fitheid zit het wel goed. We hebben voor een opbouwend plan gekozen, dat is nooit snel genoeg voor mij”, aldus Depay.

Hij heeft 65 minuten gespeeld en kan hopelijk het volgende duel richting een hele wedstrijd spelen. Ik vind het soms moeilijk om daar de vinger op te leggen. Je moet gewoon wedstrijden spelen en dan krijg je vanzelf dat gevoel. Vandaag gaat die bal er helaas niet in, maar ik kom wel in de posities. Het moet beter nog. Het moet als team ook beter om van grote landen te kunnen winnen, inderdaad. Dat weten we en daar gaan we aan werken. Maar bij vlagen hebben we vandaag ook goed gecombineerd”, ziet de voetballer positief in.

Maar hij is wel klaar met praten over zijn fitheid: “Ik hoop het niet. Ik ben er ook wel klaar mee om dat de hele tijd te horen. Volgens mij is morgen de eerste dag dat ik vrij ben en niet met de wisselspelers aan de bak hoef. Ik voelde me goed en had nog door gekund. Ik ben nu fit en daar hoeven we het niet meer over te hebben. Ik moet me nu focussen op goed en belangrijk zijn voor het team. Zo moeten we verder gaan bouwen naar iets moois.”

Blind krijgt ook kritiek bij Oranje

De voetballer zelf is tevreden na de zege, maar heeft ook door dat hij onder een vergrootglas ligt. Dit komt voornamelijk door zijn prestaties bij Ajax. “Ik ben misschien een ander type wingback dan Dumfries, die er meer overheen dendert. Maar volgens mij heb ik goede statistieken”, aldus Blind. “Ik heb vandaag de meeste ballen aan Memphis afgeleverd, ook aan Frenkie. En de meeste ballen afgeleverd in de derde fase van het veld. Dat zijn goede statistieken.” Blind stelt dat het zijn taak is om de ballen aan Depay en de Jong te geven zodat zij verder kunnen voetballen.